torstai 18. syyskuuta 2014

Sano mua rehtoriks.

#kutsumua http://www.lukio.fi/kutsumua/

Meikä ei ylleensä juuri pittaa mistään kampanjoista somessa. Tai missään. Paitti esim Hesen alekampanjoista. Ja siksi toisekseen meikä ei nuita risuaitoja oikeen käsitä. Tai että miksi semmonen pittää olla sanan eessä että voi olla tvitterissä? siiskö..mitä? Ei meikä näistä tiiä. Onko se ees twitteri mihin ne tullee ne risut vai joku muu... No kuitenki :D Nii että ohan se kiusaaminen perseestä, mutta ei meikä niinkään sillä aatellu kirjotella, vaan ihan omaksi huvikseni.


Meikää ei oikiastaan ole edes kiusattu koskaan erityisemmin. Tietenki nyt sitä semmosta perus paskaa mitä teinitytöt harrastaa ja lapset, mutta ei mittään systemaattista tai erityisen traumatisoivaa. On meikää monesti koitettu kiusata, mutta en oo vaan alistunu siihen ja hyvin pitkälti haistattanu paskat kiusaajille.

Mutta ohan meikää elämäni aikana kerran jos toisenki aliarvioitu ja varmaan joillaki ollu pahat mielessä siinä taustalla. Ei ole yks tai kaks kertaa ku meikää on sanottu tyhymäksi. Eiku korjaan, tyhmäksi. Tyhymä ja pöliä meikä kyllä on, mutta oikiasti tyhmä en. Jostaki syystä monet luulee, että jos on ilonen, äänekäs ja nauravainen niin pittää olla kans tyhmä. Ja jos ei ole koko aikaa laukomassa jottain nohevaa ajankohtasista asioista tai käytä arkipuhheessa hirviästi sivistyssanoja, niin sillon on tyhmä. Kai se oma älykkyys pitäis koko ajan nostaa jollekki jalustalle, että sitä ois kansan silimissä vakavastiotettava ja fiksun olonen. Muttako mulla ei vaan kiinnosta. On niin palion hauskempaa ellää vaan ihan pöliänä ja olla niin lapsellinen ko vaan kerkiää olemaan. Ja jos jotaki en tiiä niin kysyn. Sillonki on tyhmä jos kyssyy. Jos on palion äänessä ja kirvaa kovasti niin on tyhmä. Jos tykkää höpöttää kisuista ja katella lastenohjelmia niin on tyhmä, tai vähintään vähän hias. Niistä siis ei voi vilipittömästi vaan tykätä jos on ihan normiälykäs jannu.

Vuosi vuojelta meikä on vanahempi ja näin ollen joka vuosi pittäis normien mukkaan käyttäytyä ankiammin ja ankiammin. Luulis sen riittävän, että ossaan pittää itestäni huolen niinko aikuset, hommaan koulutuksen niinku aikuset ja teen semmosia hommia mikkä mulla itellä kiinnostaa, niinku lapset. Ei aikusena sais ennään tehä mitä haluttaa. Pittää vaan istua siinä saatanan oravanpyörässä määkimässä ja kulukia sinne suuntaan mihin yhteiskunnan normit on päättäny meikän nokan suunnata. Paskanvitut. Meikä tekkee just niinko ittiä huvittaa. Jos ihimiset on niin mustavalakosia, ettei ne voi käsittää, että sama ihiminen voi olla hilpeä ja samalla fiksu, niin oma on häpiänsä. En tiiä, kai tämäki on joku kannanotto. Että voi ihimiset vituttaa vaikkei kiusaamista olekkaan juuri kokenu. Tai no "kiusaamista se on pieniki kiusaaminen", mutta meikä on kokenu sen vaan osana lapsen ja nuoren kasvua. Ja ajattelin kyllä penikkanaki, että on tuolla varmaan surkia elämä ku jaksaa kiusata. Säälitti se kiusaaja. Jos kaikenlainen kiusaaminen jättää jäläkensä niin tässä tappauksessa se on ollu positiivinen. Oon entistäki kovempi jätkä enkä pelekää mittää. Paitti haita.

Huh, vissiin sellaillu liikaa lukijanpalstoja tännää ku meinas ruveta kiehumaan. 

3 kommenttia:

 1. Huraa! Juuri näin!

  VastaaPoista
 2. Itse henkilökohtasesti erittäin pahasti kiusattua tekisi mieleni vetää sua turpaan tästä kirjoituksesta.

  "Tai no "kiusaamista se on pieniki kiusaaminen", mutta meikä on kokenu sen vaan osana lapsen ja nuoren kasvua. Ja ajattelin kyllä penikkanaki, että on tuolla varmaan surkia elämä ku jaksaa kiusata. Säälitti se kiusaaja. Jos kaikenlainen kiusaaminen jättää jäläkensä niin tässä tappauksessa se on ollu positiivinen. Oon entistäki kovempi jätkä enkä pelekää mittää. Paitti haita."

  Siihen kiusaamiseen ja kiusaajaan on varmasti ollut helppoa suhtautua noin, jos sua ei itseä ole päivittäin tehty selväksi, että sinä ET ole ihminen ja kaikki sinulle tehty paha on täysin oikeutettua ihan vain siksi, koska olet niin huono ja surkea. Toivottavasti joku vielä joskus oikeasti kiusaa sua vaikka työpaikalla hermoromahdukseen asti, tulehan sitten sanomaan miten ollaan niin kovia jätkiä, "ettet annan kenenkään kiusata".

  Tiedän, ettei tämä ollet kirjoituksesi sanoma, vaan se, että ihmisen päällisin puolin näkyvä käytös ei välttämättä kerro mitään hänen älykkyydestään. Suosittelen kuitenkin, ettet ihan oikeasti ikinä mene sanomaan ikinä yhtään mitään ihmiselle, jota on oikeasti eikä vähän leikisti vaan rääkätty. Häpeäisit tuota asennetta.

  VastaaPoista
 3. Harmillista, että oot joutunu olemaan kiusattuna. Kaksinaismoralismi paistaa kuitenki niin pahasti läpi, että en taija tämän syvällisemmin kommenttiasi käsitellä. Koska en suostu olemaan myöskään nettikiusattu.

  VastaaPoista