sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Reissussa

MO! Viimeset kymmenen päivää on menny kotimaanmatkailuun. Ensimmäisenä suunnattiin Rovaniemelle suvun kesämestaan. Kysseessä on reilusti toistasattaa vuotta vanha "melkein kesäasuttava" hirsitalo. Pientä extrementuntua oli ensimmäinen ilta, koska sisällä oli +10 astetta eikä kukkaan jaksanu pimiässä satteessa hiippailla mettänreunaan avvaamaan vesihannaa.


Oikiasti viihyin. Pari yötä tuolla. Marjastusta, saunaa ja lukemista. Sitte siirryinki Sodankyllään köllöttelemään mummilaan ja toverin luo, joka muutti vasta. Sodiksessa markkinat, kirpparit, mummin ruokaa, paskan puhumista, kirjaston leffoja ja hiacella kaahailua. Semmosta ei niin tapahtumarikasta, mutta ihanaa. Luntaki tuli hetkeksi!


Kirpparilta löyty kriittinen puuttuva osanen meikän keittokirjakokoelmaan:


Miten oon voinu ellää iliman nuita :D 20 sivua perunajälkiruokia ja -leivonnaisia! Muutama yö Sodiksessa ja sieltä sitte armaan Eskelisen kyytissä yöksi Ouluun. Ja seuraavana päivänä kohti Kajaania. Myös Kajjaani sisälsi kirppareita, mummin ruokaa ja köllöttelyä, mutta myös paikallisia nähtävyyksiä. Joista päälimmäisenä mielessä tietenki Mantan grilli! Yheksällä vaivasella eurolla sai massiiviset makkispekkikset JA 150 rammaa lehtipihiviä. Totally worth it. Kajjaanin kirpparit ja divarit tarjos muun muassa puuttuvan kirjan yhestä dekkarisarjasta mitä kerräilen, sekä lättypannun. "En mää vaan oota, että lättypannulle löytyy tarvetta, vaan lättyjä täytyy nyt tehä ku se pannu on."

Linnassaki käytiin. Sieltä löyty valkosia kissankelloja. Niitä oon nähny aikasemmin vaan tuolla meijän kesäpaikassa. Onko niitä oikiasti ees olemassa, vai kuvittelenko vain?   

  
Pikkupossu nuuskii syksyä

Tämän https://www.youtube.com/watch?v=tM-sizAW_Xk biisin innoittamana piti käyä tietenki tarkastamassa myös tärkein turistikohde.

Tilhitiellä ei paskaa niellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti