lauantai 26. syyskuuta 2015

Koitappa nopiaa sanoa mustasilmäpapumyskikurpitsasosekeitto

Vuosikausia oon visioinu, että joku syksy ostan jonku kurpitsan. Kaiketi se on sitte ollu liian suuri investointi ja liian kuumottava sitoutuminen, ku ei oo tullu toteutettua. Nyt sen kuitenki tein. Myskikurpitsa, hintaa kaks euroa. Voi helevetti miksi tätäki on pitäny niin kauan pitkittää?

Joku viikko sitte kävin myös mystisessä ulukomaankaupassa, mistä ostin mustasilmäpapuja sillä periaatteella, että papu ku papu, eikhän ne syötyä tule. Ja ei niin kovin yllättäen, nehän maistu pavuilta.

Nyt sitte taas ituhippiyspäissäni keksin yhistää nämä kaks tuotetta ja tekasin sosekeiton. Aivan tolokuttoman hyvvää. Tai että kyllä meikä oikiasti mielummin söis porilaista, mutta oikian ruuan tai ees keittoruuan mittakaavassa aivan tolokuttoman hyvvää.

Mustasilmäpapumyskikurpitsasosekeitto
nelisen annosta

noin 500g myskikurpitsaa, mutta veikkaan että muutki kurpitsat on aivan jees
1,5dl kuivattuja mustasilmäpapuja
vettä
liemikuutio
puolisen desiä tuorejuustoa/muuta maitotuotetta/muuta maijotonta tuotetta jos oot vegaanius maximus, esim kaurakerma tai kookosmaito on eppäilemättä just hyvä
desi paseerattua tomaattia
valkosipulin kynsi
mini palanen inkivääriä
jauhettua muskottipähkinää
cayennepippuria
tarvittaessa suolaa

-Liota papuja ainaki pari tuntia. Yön yli ois hyvä.
-Keitä papuja sen aikaa mitä sulla mennee kurpitsan kuorimisseen ja palottelluun. Älä ota siemeniä mukkaan. Ne on kuulemma hyviä ku pessee, kuivaa ja paahtaa. Mulla meni vartti ja hermot sen pesemisen kans jo, niin ei ne taija sen arvosia kuitenkaan olla. Kuivaaminenkaan ei ollu ihan huoleton homma ku ne saatanan jyvät jää KAIKKEEN kiinni.
-Pistä just sen verran vettä kattilaan, että kurpitsat peittyy, nakkaa pavut ja mausteet sekkaan ja keittele vartti.
-Paseerattu tomaatti vielä mukkaan ja sen ei tarvi ennään ku lämmetä.
-Sitte vain surautat sauvasekottimella sosseeksi ja viimisenä suristelet vielä tuorejuuston sekkaan.

Jos oot fancy niin tuore korianteri tai persilja vois passata kaveriksi/koristeeksi hyvin. Tai eiku hei, herneenversot ois varmaan parraita!

Koitappa ite ottaa sosekeitosta semmonen kuva että eijjuma miten maistuvan näköstä kurneeta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti