torstai 24. syyskuuta 2015

Unohin että mulla on blogi

On täsä ollu kauhiasti kaikkia tekemistä niin oon kerenny unohtaa blogin kokonaan. Pittää laittaa joku massiivinen kesäkuvapäivitys ku jaksais kattoa ne kuvat. Oon tehenykki vaikka mitä, niinkö esim essun ja neulatyynyn... :D Mutta jos alottais tämmösestä turvallisesta ituhippireseptistä, ettei ole liian raju paluu takasin virtuaalitodellisuuteen.

Soija(pinaatti)lasagne

Semmosta pohojustusta, että on ollu kesän ehoton voittajaresehti. Koko lihhaisa suku hurmattu tällä ja äskönki vettiin hirviän ähkyn. Voin omatunto putipuhtaana luvata, että tämä on parempaa ko lihasta tehty. Alakuperänen ohoje on meikän mummilta, joka kyllä sinnillä vuojesta toiseen väittää että "siitä son paketin kylestä otettu", mutta emminä tiiä misä shangri la -kaupoissa se asioi. Meikän ostamien pakettien kylissä on aivan paskoja ohojeita.

Tarttet
1,5 dl soijarouhetta
3 dl vettä
pari porkkanaa
juuriselleriä sen kokonen palanen mitä ne kaupassa myy
sipuli
500g paseerattua tomaattia
öljyä
lihaliemikuutio
maustetta
50g margariinia
desi vehenäjauhoja
litra maitoa
150g halpisjuustoraastetta/50g parmesaania
(pinaatti)lasagnelevyjä

- Pistä soijat vetteen kiehumaan lihaliemikaverin kans.
- Sillä aikaa raasta porkkanat ja selleri, piliko sipuli ja pistä ne paistumaan öljyyn. Öljyä saa olla aika palion, oiskoha joku puoli desiä vaikka. Älä peljästy, tässä on paljon kasvia.
- Kuhan soija on imeny niin palion nestettä ku se pystyy, kipataan seki rehujen sekkaan. Soijan keittelyyn mennee about vartti käytännössä.
- Perrään vielä paseerattu tomaatti ja mausteita niin palion ku tahot. Ite ruukaan pistää vaan suolaa, mustapippuria ja ehkä paprikaa ja yrttejä jos sille päälle sattuu.

Sen kastikkeen voit sitte unohtaa tässä välissä vaikka hellalle.

- Kattilaan margariini ja hella TÄYSILLE. Jauhot sekkaan heti ku rasva on sulanu.
- Vispaa maitoa joukkoon eka pikkusen kerrallaan. Silläviisiin että siitä muodostuu aluksi semmosta tasasta töhnää.
- Jahka töhnä on tasasta, voi lopun maijon lurauttaa kokonaan sinne kattilaan. Tämä siksi, että siitä soosista tullee paakkusta, jos heti alussa nakkaa kaiken maijon.
- Laita uuni kuumeneen 200 asteeseen täsä välisä.
- Sitte vaan vispaat pohojaa myöten sitä valakokastiketta niin kauan että vituttaa ja se kiehuu pari minuuttia. Mausta suolalla. Joo, sen kuuluuki olla löysää.

(Nyt tässä välissä muuten tuli semmonen flashbäkki niinku oisin aikasemmin jo kirjottanu tämmösen ohojeen. Jos oon niin tässä se kuitenki uuelleen.)

Lopuksi vaan lappaat ne soosit ja lasagnelevyt vuokaan josaki järjestyksessä, ja välistä heittelet juustoraastetta mukkaan. Soija, valako, juusto, pasta und repeat. Uunissa tunteroinen. Jos näyttää, että meinaa pinta kärtsätä, niin foliota päälle vaan.

Valamis tuote näyttää, yllätys yllätys, lasagnelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti