sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Natsit on elämän suola

Meinasin arvostella semmosen aarteen ko Wolfenstein - The New Order vasta sitte ko oon pelannu sen läpi, mutta sillon aika saattais kullittaa muistot. Otetaan nyt sitte varman päälle ja arvostellaan vielä vähäsen keskeneränen tappaus.

Niille jokka ei tiiä: Kysseessä on siis first person shootteri, jossa meikä on semmone sikaniska armeijamise, joka tappaa natseja ja niitten kätyriropotteja.Suoralta käjeltä en keksi mittään pahhaa sanottavvaa. Meleko huolella hierottu kokonaisuus väkivaltaa, ropotteja ja hyviä maisemia. Juonestaki meikä on suunnilleen kartalla, vaikka unohan aina kuunnella välispiikkejä. Jonku sortin vallankummous/-kaappaus kai siinä on menneillään. Juoni on kuitenki täysin toissijanen ja irrelevantti osa peliä imo, mutta jos peli muuten tökkii niin sitte ois syytä olla ees kiintoisa juoni. Pellaajalle pittäis suoda joku syy hakata se peli loppuun asti. Tässä tappauksessa juoniki on niin kiinnostava, että jo sen takia pittää pelata loppuun. Eihä meikä kiinnostavvaa vilimiäkkään jätä kesken. 

Peli alako ihanissa maisemissa. Arvostan hyviä näkymiä ja visuaalista laadukkuutta aina. GTA:ssaki meikä monesti vaan kurvailee vuoristossa tuntikausia ihan vaan maisemia kattelemassa. Grafiikka ja animoinnin taso on loppujen lopuksi epäolennaista, mutta ku kerran sille tasokkaalle linjalle on pelimaailmassa lähetty, niin kyllä meikä siitä nauttii ja sitä odotan. Pittää kuitenki vertailun vuoksi muistaa, että yks maailmankaikkeuen edelleen parraista peleistä on Realms Of The Haunting, vuosimallia -96, joka ei ihan kykene vetämään vertoja nykypelien grafiikoille. Kaikilta osin visuaalinen puoli pellaa hyvin Wolfensteinissa. Tavaroitten löytämisestä on tehty sopivan heleppoa, eikä sitä semmosta perus käyttötavaraa niinku pyssyjä tai energiaa tarvi ettimällä ettiä. Natsien kulta-aarteitten löytäminen on pikkusen vaikiampaa, mutta siinäki tarvii lähinnä löytää se paikka. Siis että ite precious on heleposti nähtävillä kuhan oot oikeissa koordinaateissa. Värit ja kontrasti on hyvät. Valosassa on valosaa ja pimiässä on pimiää, mutta molemmissa näkkee realistisesti. Ussein peleisä tuntuu, että sitte ku valosassa näkkee sopivasti, niin pimiässä on ihan liian pimiää. 


Mutta mennäänpä nyt siihen tykitykseen, mikä on olennaisin osa tätä peliä. Täsä saa tykittää vittu TÄYSIÄ. Saa tykittää isolla pyssyllä, saa tykittää pienellä pyssyllä, saa tykittää yhtä aikaa kahella pyssyllä ja välistä jopa sähköpyssyllä. SAA TYKITTÄÄ. Meikä ei voi tarpeeksi painottaa sitä tykittämisen määrää. Saisin tykittää vieläki enempi, mutta oli pakko pistää vaikeusaste pikkusen helepommaksi ettei rupia turhauttaan. Koska yks ongelma tässä pelissä on: ei automaattitähtäystä. Ongelma ei suinkaan oo pelin, vaan meikän oma henkilökohtanen vajavaisuus. En oo pelannu fps-pelejä pleikkarilla palio paskaakaan, enkä oo harjotellu tähtäämistä muissakaan peleissä. Myös meikän uus ohojain on vielä niin jäykkä, että hienomotoriikka on hakusessa. Saattaa kuulostaa selittelyltä ja onki sitä. En vaan oo koskaan jaksanu reenata tähtäilyä omin avvuin, mutta nyt oli pakko. Ja voin kertoa, että en oo tämmösellä intensiteetillä opetellu mittään uutta varmaan sen jäläkee ku opin käveleen. Mutta nyt ku ollaan pelissä jo ehtoon puolella, voin ylypeyellä sanoa, että MEIKÄ OSSAA TÄHÄTÄ. Ainaki vähän. Uskomattomia onnistumisen tunteita saanu.


Aattelin että tästähän meikä kirjottaa heleposti monta sivua arvostelua, mutta ei mulla oo mittään negatiivista sanottavvaa niin vähän huono arvostella. Hyvä peli 5/5. Meikästä on huippua ku veri lentää ja natsia lakoontuu. Täydellisessä suhteessa ongelmanratkasua ja tiukkaaki tiukempia massamurhakohtauksia, joissa meikä saa olla se murhaaja. Erityispisteet siitä, että natsit puhhuu saksaa. Saavat ameriikan maassaki opetella lukemaan. En oo kyllä kattonu voiko kielen vaihtaa. Harva asia kismittää niin palion ku ne lukemattomat natsivilimit joissa puhutaan pelekästään englantia. Toki meikä ymmärtää, että on pikkusen haastavaa pistää jokanen näyttelijä opettelemaan saksaa, mutta kyllähän se pullamössöenglanti vie ihan täysin pohojan ja uskottavuuen kansojen alistamiselta.

Joo. Ei meikä tiiä. Mitä tässä nyt sannoo ku sanattomaksi vettää. 


Ja sitte vielä syysterveiset niille tietämättömille runkuille, jotka väittää ettei pelit oo taidetta: http://deadendthrills.com/random/#/

Teeppä saatana ite perässä ja tuu sitte nillittään.

2 kommenttia:

  1. Täysin samaa mieltä, ehdottomasti ostamisen arvoinen peli. Jatko-osa myös käsittääkseni ihan nurkan takana tuloillaan. -Eno-

    VastaaPoista
  2. UIJUIJUI! Just pohin, että pittää varmaan seuraavaa ootellessa pelata ne kaikki vanahat wolfensteinit.

    VastaaPoista