keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Mekot ja muusi

Lol just kidding ei ees oo muusiohojetta. Jotaki muuta on. Ensin kuitenki mekot ku ne on hienompia ja olennaisempia.

Lumipukumekko, tunnetaan myös punkunlurttaajan päiväunena. Kysseinen kangas hylykii nestettä, niinku normaali lumipuku tekkee. Sitä ei siis voi sotkia. BEST.  Tämän tein joskus ehkä kaks tai kolome vuotta sitte synttärimekoksi.


Tämän vuojen synttärimekko. Tämän teossa oli jännä ku kaikki meni ihan putkeen. Oisin tosin halunnu jonkulaisen korkian kauluksen tuohon, mutta ois tuntunu siltä, että kuristuu.


Hullun mukavaa tuo kangas. Se on jotaki hämmentävän joustamatonta ja paksua trikoota. Pittää tehä toinen versio iliman tuota pitsiä, nii voi käyttää kesälläki. Tuosta kuitenki hikkoilis ja jäätelöittäis tuon pitsiosan keltaseksi vartissa.

Takkaa.
Erityisen tästä mekosta tekkee myös se, että ostin melekeen kaikki kamppeet uutena ihan kangaskaupasta varta vasten tätä mekkoa varten. Heleman pitsi on ainuastaan omasta jemmasta. Ei pelastunukkaa maailma tällä kertaa.

Muusin sijjaan oon keittäny tomaattikeittoa. Meinasin, etten ees pistä tätä "reseptiä" ylös mihinkään ku oli niin jämäisä ohoje, etten tuu ikinä toistamaan sitä sammaa. Viitoitan kuitenki helepon ja hyvän tomaattikeiton suuntaan tällä listalla random asioita.

Tomaattikeitto
noin 3 annosta

250g paseerattua tomaattia
pari kypsää tomaattia
sipuli 
pari rkl tomaattipyrettä
pari valkosipulin kynttä
noin kolme keskivertoa juuresta, mulla oli pottu tai kaks, porkkana ja siivu TODELLA pehemiää bataattia
1-2 rkl tuorejuustoa, kermaa, kaurakermaa tms
tujaus tulisuutta
persiljaa
öljyä
esim mustapippuria, paprikaa, timjamia, liemikuutio, soijaa

-Kuullota sipulit ja tomaattipyre lorauksessa öljyä. Tee tämä valamiiksi jo kattilassa, niin säästyt ainaki yhen astian tiskaamiselta koska tiskaaminen is for pussies.
-Kuori ja palottele juurekset ja nakkaa ne kattilaan. Nakkaa kaikki muuki, paitti tuorejuusto, kattilaan ja pari desiä vettä perrään. Mausteet kantsii viilata kohilleen vasta lopussa, mutta ei niitä haittaa pikkusen sohia jo nyt.
-Keitä joku semmone 10-20 min. Sen verta, että kaikki on pehemiää. Pistä tuorejuusto. Sauvasekottimella kaikki velliksi ja tadaa keitto on valmis.

Joku tomaatin kalttaaminen sun muu perseily vaikuttaa todella turhalta, idioottimaiselta ja ruuan haaskaamiselta, nii en ite suosi. Vaan voiha ne tomaatin kuorekki syyä :DDD 

Veikkaan, että tämä(ki) eväs on parraimmillaan jämistä tehtynä, eikä suinkaan harkittuna luomuksena. Jämät on ylleensä hyvin kypsyneitä ja maukkaita, niistä löytyy sopivassa suhteessa oikeita ainesosia ja yllätyselementtejä, ja parasta tietenki ettei tarvi heittää "vanhoja" ruokia roskiin.

"Lautasellinen ketsuppia"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti