tiistai 1. joulukuuta 2015

Edistysmieliset kreisi mofo -piparit ja muuta mambo jamboa

Ihan niillä asioin tulin konneelle, että nyt meikä pistää ne vitun essukuvat tänne niin se ei ennää kutkuta mielessä. Nii arvakkaapa viiesti saatana oliko tällä konneella ne kuvat? No ei ollu. Enkä oo varma onko niitä edes toisella konneella ennään koska päivittäminen. Eikä varmaan ole vanahassa puhelimessakaan koska päivittäminen. Että sepä siitä essusta. 

Mutta on meikä onneksi muutaki teheny. Esim näitä kreisi mofo -pipareita. Sinänsä jännä että ylipäätään tekkiin pipareita, ku ei meillä tykätä niistä yhtään. Koitin, että jos niistä tulis parempia eri mausteilla. Tuli joo, mutta en silti aio tehä pipareita ennää ikinä :D 


En viitti pistää perusreseptiä ku ei se ollu kummonen, enkä kyllä muistakkaan sitä ennää. MUTTA: tämän postauksen protip on appelsiini. En halunnu ostaa pomeranssinkuorta ku en käytä sitä mihinkään, niin raastoin appelsiinin kuoren taikinan sekkaan. Toimi ihan vitun paljon paremmin ko ykskään junan vessa ikinä. Siihen vielä maustepippuria kaveriksi nii rupiaa menemään piparit alas vihhaajillaki. Maustepippuriversiot on kelevannu kaikille testaajille ja kuulemma ollu hyvvää.

Kokkeilin kookoshiutaleitaki pistää yhteen lastiin, mutta siitä ei tullu makua ja meni aivan reisille koko taikina muutenki. Nii unohtakkaa se. 

Myös tämmöne mambo jambo -piiras kehkeyty tuossa ja oliha se hyvvää. Aika perus rahkamarjapiirakka, mutta rahka-/kermaviilihössötysten sijasta pistin tuorejuusto+kookosmaito-kombon. Sopi älyttömän hyvin marjojen kans ja veikkaan, että sillä tyydyttyneen rasvan määrällä sais jopa puolukka- tai punaviinimarjapiirakasta hyvvää. Ei nyt ehkä hyvvää kuitenkaan, mutta sen verta syömäkeleposta ettei tarvi turpa rullalla nautiskella.


Mullehan se napsahti kakkunakki taas ko oli pienemmällä pienellä veljellä synttärit. En oo mikkään kummonen nuissa koristeluhommissa, siinä mielessä että en jaksa askarrella semmosia vaahtomuovin makusia installaatioita siihen kakun päälle. Meikästä on ihan sievä jos se kakku näyttää siltä, että se on ylipäätään syötäväksi tarkotettu. Noooooh...nyt kuitenki tuli niinki eksakti toivomus ku että star wars-kakkua pitäs saaha. Meikä että jee pääsee helepolla ku tillaa vaan semmosen pintapahavin siihen kakkuun. BUT NO. Posti vitun lakko. Ei vissiin sitte ois frozenit tai muumit kelevannu, ku ois liian heleposti saanu kaupasta semmosen kakkukuvatuksen. Eihä se auttanu sitte ko ruveta kirkkoon liittymään ja rukkoileen ylemmiltä tahoilta voimaa, viisautta ja mirhamia askarrella tuota shaissea omin pikku kätösin. Loppujen lopuksi tuli ihan kelvolliset koristelut, mutta sanotaanko että piti luovuus vettää aika äärimmilleen.Nyt vasta pälkähti päähän, että aika palion meikän kokkailut on sitä, että kaikki mennee aivan vituiksi ja koitan vaan parraani mukkaan luovia siitä paskasta jotenki kunnialla :D Kyllä meikä siis oikiastikki ihan ossaa ruokaa tehä, mutta jostaki syystä ne kokeelliset kauhuskenaariot päätyy vaan tänne. Oiskai se tympiä lukia että kattokaa jätkät meikä teki ihan 5/5 makaroonilaatikon iliman konflikteja. Sitte uus jännä resepti vielä perrään: laita makaroonia laatikkoon, syö.


Tämän porvarikänkyn perusperiaate on surutta varastettu errään nimeltämainitsemattoman ravintolan ruokalistalta. Pohojataikinaan noin 1/3 jauhoista on durumvehenäjauhoja, soosi on tehty ite, ja juustona emmentalia tms juustoa misä on makuki, nii sen jäläkeen se onki aikalailla se ja sama mitä siihen pistää päälle. Vaikkei pistäs mittään muuta niin to-DELLA hyvvää. Tähän on kuitenki pantu kylymäsavulohta, rucolaa ja paahettuja auringonkukansiemeniä. 

Soosin ohoje kuuluu näin:
yhteen pellillisseen

pari desiä paseerattua tomaattia
1/4 liemikuutio
mustapippuria
basilikaa
turaus siirappia
muutama pisara tulisuutta

Tämä on niinki monimutkanen ko että pistä kaikki kattilaan ja kiehauta. Done! Voi sitä tietenki maistella vähä ja heilutella, että liemikuutio sullaa kunnolla, mutta menneehä se jo vähän hifistelyksi. Jos et satu omistammaan mittään tulisuutta tuovaa plöröä, niin suosittelen pistämään ees cayennepippuria tai kuivattua chiliä tms, ku semmone pikkiriikkinen tulisuus tuon pikkiriikkisen makkeuen kans on niinkö paita ja peppu. MOLEMMAT LIKASIA :DDDDDDDDDDDD 

Miten tästä nyt sitte vetelee aasinsiltoja ennää yhtään mihinkään :D Noh, käsitöitä tässä pokkana esittelen. Tämmöne katu-uskottava ja cool nuppineulatyyny tuli tehtyä niin huolella, että taas pitäis tuommoset intensiteetit suunnata johonki hyödyllisempään. KOLOMESTI ompelin tuon uuelleen. Ja silti tarkkasilimäsempi lukija voi havaita hienoista haparointia tuon käsinompelun kans. Ajjaa asiansa, eli on justiinsa hyvä.Synttärisankareille piti myös kortteja tehä. Näitä oli hullun kiva tehä, niin jokkainen star warsista kuullukkaan kaveri voi sitte ootella tämmösiä kortteja. Huijasin ja tein sapluunan avulla. Mitäpä sitä polokupyörää uuelleen keksimään.


Tämä on vain piirustus.2 kommenttia:

  1. Just huikeita kakkuja! Etenkin toi Darth Vader -kakku on just komia!

    VastaaPoista
  2. Mielenterveys oli taas koetuksella, mutta vieraatkaan ei tuntunu tietävän paremmasta niin tuohan kelepas :D

    VastaaPoista